Polarpriset uppgjort i förväg!

Redan i september 2008 var principerna klara för att Peter Gabriel skulle få ett sargat Polarpris 2009. Efter det att Kungliga Musikaliska Akademien hoppade av Polarpriset förra året, pga interna stridigheter, så har priset nu tappat all sin status.

Jag fick själv reda på att Peter Gabriel skulle få priset i god tid innan tillkännagivandet i Stockholms Stadshus 12 maj. Detta av en tung person inom musikbranschen, som själv känt till saken i flera månader.

Jag var närvarande vid "tillkännagivandet" i Stadshuset 12 maj. Ett skådespel för en organisation med dödsryckningar. Videoinspelningarna om pristagarna (ca 5 minuter för respektive) var gjorda flera månader ínnan 12 maj.

Nej, Peter Gabriel är ingen värdig vinnare när man vet hur det gått till.

Årets andra pristagare, José Antonio Abreu, har blivit "gisslan" i Polarprisets ambition att bli rumsrena och visa samhällsengagemang. Det misslyckades - det också!

Staffan

Kommentarer
Postat av: wiper

Detta låter inget vidare men man blir ju inte förvånad, litar inte på nåt längre. Jag är ingen fan av Peter Gabriel och har inte lyssnat mycket på hans musik. Jag tycker det är skandal att inte Pete Seeger fick priset som har gjort musik som spännt över många generationer och med dessa fantastiska texter och melodier. Han kommer att vara ständigt aktuell.



Det känns besviket.



Mvh Malin

2009-05-14 @ 16:21:06
URL: http://wiper.bloggagratis.se
Postat av: Lars Lundkvist

Så länge Rolling Stones inte har fått priset så funderar man om inte priset har fått samma status som skitidolprogramen på TV.

2009-10-24 @ 00:05:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0